We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Ruimte maken voor een ander. Hoe doe je dat?

Een koor van mannen probeert zich in te leven in de vrouwelijke blik. Zo goed en zo kwaad als het gaat proberen ze zelf te verdwijnen om plek te maken voor de vrouw. Met de tekst Over Dieren van de Oostenrijkse schrijfster Elfriede Jellinek en een groep mannelijke performers als uitgangspunt, maakt theatermaker Rebekka Nilsson een RAW waarin ze onderzoekt in hoeverre we in staat zijn ruimte te maken voor de ander. 
 
In Over Dieren spreekt een oudere vrouw over hoe ze langzaam verdwijnt.  Dat haar man haar niet meer ziet staan, nu ze niet langer begeerlijk is, en niet gezien worden, staat voor haar gelijk aan niet bestaan. Jellinek verbindt de tekst van de oudere vrouw met (echte) conversaties tussen een bordeel en de klanten, waarin de vrouwen weinig meer zijn dan handelsmateriaal. Voor Nilsson is de tekst een uniek uitgangspunt om te onderzoeken hoe de dominante mannelijke blik het gedrag van zowel mannen als vrouwen bepaalt. 

REBEKKA NILSSON

Rebekka Nilsson studeerde in 2019 af aan de regie-opleiding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met Woede van Elfriede Jellinek en Nora van Ibsen. Nilsson maakt beeldende, muzikale voorstellingen waarin ze de toneeltekst binnenstebuiten keert om daarin de actuele urgentie naar boven te halen.

NITE RAW

RAW is een innovatief talentontwikkelingstraject van NITE, waarin getalenteerde makers worden begeleid om hun kunstenaarschap te ontwikkelen door middel van onderzoek en experiment. Makers worden aangemoedigd om risico’s te nemen, grenzen te verleggen en verschillende delen van hun creatieve potentieel te verkennen. Het doel is om een concept tot leven te brengen dat onaf is, een open einde heeft en niet noodzakelijk een begin, midden en einde heeft.

CREDITS

Regie: Rebekka Nilsson | regie-assistent: Sofie Boiten | dramaturgie: Florian Hellwig | scenografie: Vera Selhorst | spel: Bram van der Heijden, Joost Bolt, Tim Linde, Felix Schellekens, Niels Kuiters | compositie: Luke Deane

tourlist

sep
wo 14 sep 20:30
Agenda

Over Dieren

do 15 sep 20:30
Agenda

Over Dieren

vr 16 sep 20:30
Agenda

Over Dieren

Feed

Vacature Stagiair marketing

11 10 2021

Kwame Audition

17 05 2021

NITE Delivery: Meer is meer

28 04 2021

2Dance: nieuwe instructeurs & lessen

29 10 2020
Meer feeds

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.