We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Twee
Sluit
Sluit

The Human Odyssey

The Human Odyssey: een poging om de menselijke existentiële pijlers, de bouwstenen van ons collectieve verhaal, op te sporen en vast te leggen.

Wat betekent het om een mens te zijn in de 21e eeuw? Dit verkenningsproces heeft Club Guy & Roni ertoe gebracht samen te werken met dans- en theatergezelschappen van over de hele wereld, en ons ensemble te laten kennismaken met die van hen, om zo de discussie met andere culturen en standpunten te verrijken en vooral vanwege de boeiende artistieke uitwisseling en dialoog.

Swan Lake (Crisis)

In the NITE Hotel 01/31 JAN 2021 – 2020/21 – By Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag + Tomoko Mukaiyama Foundation

De term zwarte zwaan in de economie beschrijft een onvoorspelbaar fenomeen dat het hele systeem kan verstoren, het is aan ieder van ons om te beslissen hoe te reageren op de zwarte zwanen van onze tijd. Swan Lake is een hedendaagse remake van het geliefde Russische ballet, een site-specific voorstelling in theaters over ons verlangen om te ontsnappen in een perfecte sprookjeswereld. De pandemie dwong de theaters om hun capaciteit te verminderen, maar leerde ons ook nieuwe manieren om de magie van de podiumkunsten te delen. The NITE hotel heropent zijn virtuele deuren en presenteert de digitale versie van de voorstelling, Swan Lake: The game.

Swan Lake toerde grote zalen, waaronder Internationaal Theater Amsterdam, Theater Rotterdam en de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, en online op festivals als Istanbul Theatre Festival in Turkije (ISKV) en Tanz Karlsruhe in Duitsland.

Love❤️

2019 – by Club Guy & Roni + GöteborgsOperans Danskompani + Slagwerk Den Haag + Asko|Schönberg

De liefde in al haar vele vormen is een van de belangrijkste drijfveren van menselijke relaties, en is daarmee een van de meest voorkomende onderwerpen in de creatieve kunsten. LOVE❤️ is een portret van de liefde in de tijd van FOMO, een tijd van onbeperkte keuzes. Deze voorstelling is een coproductie met de GöteborgsOperans DanskompaniSlagwerk Den Haag en het Asko|Schönberg ensemble.

“Zoals liefde je van je stuk kan brengen, zo blaast LOVE❤️ je va je stoel” – NCR

Freedom

2019 – By Club Guy & Roni + Tanz Mainz

In een zeer onvrije, beperkte vorm verkent Freedom (Freiheit) onze eindeloze obsessie voor onbegrensde mogelijkheden. Door elke 3 minuten en 33 seconden de ruimte, het licht en de muziek te veranderen, onderzoeken we het verschuiven van grenzen tussen mensen en ideeën. Waar wordt mijn vrijheid jouw grens? Freedom is een samenwerking tussen Club Guy & Roni en Tanz Mainz (Duitsland).

Happiness

2017 – By Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag

Een stuk over antihelden die niet perfect zijn, maar toch op hun manier het geluk vinden. Geïnspireerd door de film ‘Happiness’ van de Amerikaanse regisseur Todd Solondz, gaan internationaal dansgezelschap Club Guy & Roni en de muzikanten van Slagwerk Den Haag op jacht gaan naar geluk in een wereld die bevolkt wordt door eigenaardige mensen die hun echte en virtuele personages niet altijd gescheiden kunnen houden.

“Gespierd, banaal, uitdagend, getimed”  – de Volkskrant

Phobia

2015 – By Club Guy & Roni, En-Knap + Slagwerk Den Haag

Een voorstelling over wat er gebeurt als je ondanks je angst voor het onbekende een open geest probeert te houden. Wanneer je de onvoorspelbaarheid van de ander accepteert en je beseft dat als je niet wilt lijden, je moet voorkomen dat je anderen pijn doet en elkaar als gelijken ontmoet, als mensen. Phobia gebruikt een tekst van de Franse schrijver en filosoof Albert Camus als inspiratiebron. De voorstelling is gemaakt en uitgevoerd door een cast van dansers van Club Guy & Roni en het Sloveense dansgezelschap En-Knap, en acteurs en muzikanten van Slagwerk Den Haag.

Toekomstige samenwerkingen

Fortune

In 2021 werken we samen met Navdhara Indian Dance Theatre en Slagwerk Den Haag aan Fortune. Is het geluk in ons leven volledig toe te schrijven aan ons eigen succesvolle handelen of is het gewoon geluk? Door cross-cultureel en interdisciplinair samen te werken met verschillende artistieke partners kan het artistieke gesprek over geluk vanuit verschillende perspectieven worden gevoerd.

Voorbereidingen voor toekomstige samenwerkingen omvatten onder andere Origin met Australasian Dance Collective, Youth met een groep oudere performers in de Oost-Aziatische regio en Faith met een interdisciplinaire groep Marokkaanse kunstenaars.

Meer informatie   Contact

 

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.