We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Geloof, Hoop en Oorlog

Op 4 mei is in het kader van Theater de Na de Dam, de jongerenvoorstelling Geloof, Hoop en Oorlog te zien in de Martinikerk om 21:00 uur.

Hoe weet je in wie en wat je moet geloven in ongelooflijke tijden? De Martinikerk, die ondanks het bevel de klokken in te leveren trots bleef luiden, is ons decor voor een dapper verhaal.

Jongeren van De Noorderlingen en ons jongerenplatform 2 verdiepten zich met theatermaker Karlijn Benthem in de geschiedenis van hun stad ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Zij spraken met ouderen over hoe het was jong te zijn in oorlogstijd. Deze gesprekken, vol herinneringen en verhalen, vormen samen met ander bronmateriaal de basis van de voorstelling Geloof, hoop en oorlog.

Regie Karlijn Benthem
Regieassistent Céline Verheij
Spel Meike van Dijk, Lola Beuker, Eshan Merza, Abdulrauof Kastli, Nino Boer, Maud Renzenbrink, Nigel Onwuachu, Alysha Meijboom, Karel Lucidore, Esmee Dalenoort, Fleur Marin Roorda, Sophie Reinink
Koor Bathroom Scenario

Theater na de Dam
Tijdens de tiende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig 34 voorstellingen gebaseerd op gesprekken tussen jongeren en ouderen over de oorlog. Van Sittard tot Groningen en van Den Haag tot Arnhem klinken voor even de stemmen van toen in het nu.

Toegang is gratis. Aanvang voorstelling om 21:00 uur.

Feed

Dance Industry training

16 07 2021

Kwame Audition

17 05 2021

NITE Delivery: Meer is meer

28 04 2021

2Dance: nieuwe instructeurs & lessen

29 10 2020
Meer feeds

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.