We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Sluit
Sluit

Educatie

Club Guy & Roni ontvangt je graag, zowel in onze repetitie- en werkruimte in Groningen als in de theaters waar we spelen door heel Nederland.

Voorbereid op pad

Ga je binnenkort naar een voorstelling met je klas of groep? Met een inleiding vooraf breng je de voorstelling vast tot leven. In één lesuur neemt onze inleider je mee door het stuk. Wat zijn de thema’s en waarom zijn die belangrijk? Op welke manier doen we research vóór we een voorstelling maken? En, hoe komen het decor en het lichtontwerp eigenlijk tot stand?

Ook geeft de inleider kijktips. Want als je weet waar je op moet letten, dan krijgt de voorstelling meer betekenis. De inleider gebruikt daarbij bijvoorbeeld foto’s en video’s van de repetities. Zo ben je goed voorbereid, kijk en beleef je de voorstelling anders en zie je nog meer.

Rondleiding

Wat komt er allemaal kijken bij theater maken? Je ontdekt het bij een rondleiding in Theater de Machinefabriek. Neem je groep of klas mee in de wondere wereld van dansgezelschap Club Guy & Roni en het Noord Nederlands Toneel. We wonen samen.

We vertellen je graag alles over onze organisatie, maar vooral over de manier waarop voorstellingen bij ons tot stand komen. Je krijgt een kijkje achter de schermen en bezoekt bijvoorbeeld het kostuumatelier, de decorwerkplaats, de studio’s én… de kleedkamers.

Als er op het moment van de rondleiding een repetitie bezig is, mag je soms even meekijken.

Workshop dans

Joe, weg met die telefoon en billen van je stoel! Met een workshop dans ga je met je klas actief aan de slag met de Club Guy & Roni voorstelling die je later gaat bezoeken.

Onder begeleiding van onze dansdocent duik je eerst inhoudelijk in het stuk. Maar belangrijker: je krijgt een deel van de originele choreografie aangeleerd. Met ruimte voor eigen interpretatie, natuurlijk. Tijdens de voorstelling zie je hoe onze dansers ‘m dansen. Dit maakt het extra leuk om te kijken.

Contactpersoon:
René de Haan (Hoofd Educatie)
rene@nnt.nl
050-5885447

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.