We hebben 🍪Cookies! Meer informatie
  • Meer informatie in ons Privacy Statement

Twee
Sluit
Sluit

BAB AD-DAAR: achter elke deur zit een cultureel verhaal

Het doel van Bab Ad-daar is om een gastvrije plek te zijn voor nieuwkomers in Nederland. Een plek waar vaardigheden en talenten in dans, theater en muziek ontwikkeld kunnen worden door nieuwkomers te koppelen aan professionals uit het culturele veld in Groningen. Kom binnen door onze deur zodat we je kunnen ontmoeten, stimuleren en motiveren zodat  ons huis ook jouw thuis kan zijn. Met Bab Ad-daar willen wij de integratie versnellen,  zodat je je thuis voelt in Groningen.

AGENDA 2019

Vrijdag 1 november 2019 is de nieuwe voorstelling Het Lot te zien tijdens festival Let’s Grow in het Grand Theatre in Groningen.

 

Bab Ad-daar was afgelopen zomer te zien op verschillende festivals in Groningen.

10, 11 augustus – Paradigm Festival

Babaddaar gaat op Paradigm 2019 het verhaal achter deur 7 vertellen: Oosterse Stoel, met muziek en zang.

Bab Ad-daar speelde op Paradigm  ‘Oosterse Stoel’, ‘Wij zijn Nieuwkomers’ en ‘Dabka Cultuur’.

 

15 , 20 t/m 24 augustus – Noorderzon Festival
Bab Ad-daar speelt ‘De Woestijn’ in een container

‘Wij zijn nieuwkomers’ en ‘Dabka cultuur’ is op 15 augustus van 22:30 -00:00 te zien op Podium op Zuid.

Wij zijn nieuwkomers: “We zijn hier met Bab Ad-daar om hoop door te geven, dit doen wij met onze stem. Niet door te vertellen maar door te zingen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

Initiator van Bab Ad-daar Ahmad Abdulwahab heeft  zelf ervaren hoe fijn het is als er een deur opengaat:

“Als nieuwkomer in Groningen besloot ik weer te gaan dansen, net als in Syrië. Ik zat teveel thuis naar mijn smaak en ik wist niet hoe ik het aan moest pakken. Toen ben ik begonnen door, letterlijk, op de deur te kloppen van de Theater de Machinefabriek in Groningen, het huis van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni. Daar heb ik om hulp gevraagd bij het ontwikkelen van mijn vaardigheden in de podiumkunsten. ”

“Ik heb één keer om hulp gevraagd maar de ondersteuning vanuit het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni is gebleven.  Ik meedoen aan de danslessen met de dansers en ik  werd ik geïntroduceerd bij mensen uit het culturele veld in Groningen. Dit netwerk is net zo waardevol als de danslessen. Nu wil ik het warme welkom dat ik kreeg doorgeven, door een matchmaker te zijn tussen nieuwkomers en culturele professionals in Groningen.”

Ben jij een nieuwkomer? doe mee!

Het enig dat we van jouw nodig hebben is je enthousiasme en een indruk van welke vaardigheden en talenten je wil ontwikkelen. Dit kan dansen, acteren of optreden zijn maar ook video’s maken of decors bouwen. Ahmad kan je koppelen aan een mentor die werkt in het culturele veld. De mentor kan je steunen wanneer je repeteert, je voortgang evalueren en het belangrijkste: je aanmoedigen wanneer het lastig wordt.

Als je geïnteresseerd bent om mee te doen aan het programma dan kun je een afspraak maken met initiator Ahmad Abdulwahab, hij kan uitleggen wat er mogelijk is en samen met jou kijken of er een passend traject is. Je kunt Ahmad emailen (in het Nederlands, in het Engels, in het Arabisch of in het Tigrinya).

babaddaar@nnt.nl

Volg ons ook op Instagram of op Facebook

Welkom ,

– كل الابواب جاهزة لاستقبالنا , الدار داركم تفضلوا 🙂De deur staat altijd open , doe alstublieft mee 🙂يلي بحب يشاركنا بمشروعنا يتواصل معنا على الصفحة بارسال اسمه ورقم موبايله او التواصل معنا على الايميل Babaddaar@nnt.nlلمزيد من المعلومات زورا موقعنا : nnt.nl/babaddaar/

Geplaatst door Babaddaar op Vrijdag 27 juli 2018

 

Feed

Geef je op voor de digitale nieuwsbrief. Iedere andere maand een update over de thema's waar we op dat moment mee bezig zijn.