PDC

CLUB GUY & RONI’S POETIC DISASTERS CLUB

Sinds een paar jaar neemt Club Guy & Roni jaarlijks een jonge garde dansers onder zijn hoede. Elk jaar vinden in Groningen audities plaats voor een nieuwe bezetting van de Poetic Disasters Club. De financiële middelen zijn beperkt, maar Club Guy & Roni maakt zich hard voor het opleiden en begeleiden van talentvolle dansers om ze een betere carrièrestart te bieden. In een intensief traject wordt gewerkt aan nieuw repertoire, in samenwerking met verschillende jonge makers en mensen uit andere disciplines, gecoacht door Guy Weizman en Roni Haver. Deze ‘snelkookpan-aanpak’ werpt z’n vruchten af. De afgelopen jaren stonden de verschillende ‘edities’ van de Poetic Disasters Club met mooie producties op de planken. En verschillende dansers kwamen terecht bij nieuwe gezelschappen, of werkten door aan projecten bij de Club.


VIERDE EN VIJFDE SEIZOEN (2015-2017)


Tatiana Matveeva

Tatiana PDC

Ik ben geboren en opgegroeid in een klein stadje in Rusland. Het heeft geen zin om de naam te zeggen, want niemand weet waar het is. Zelfs de Russen niet. Toen ik vier jaar oud was, begon ik met dansen in een gezelschap voor kinderen. We deden veel gymnastiek en veel super-serieus Russisch ballet. Toen ik klaar was met school en het tijd werd om aan het studentenleven te beginnen, besloot ik om een ​​‘normaal’ beroep te kiezen. Nu ben ik een Russische danseres met een rechtendiploma. Legally Blonde. Later besefte ik dat ik niet slim genoeg ben om advocaat te zijn. Hello dancing again! Ik verhuisde naar Nederland en probeerde een goede student te zijn aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Uiteindelijk was daar PDC 4, waar ze me volgens mij binnen hebben gehaald omdat ik een slechte vertaler voor Sofiko kan zijn.


Sonia Zwolska

Sonia PDC

Hallo, ik ben Sonia en ik kan mijn dag niet beginnen zonder koffie en een sigaret, dus je kan waarschijnlijk wel bedenken wat ik voor Valentijnsdag wil. Ik kom uit een land van melk en honing. Honing met een bepaald percentage alcohol natuurlijk, dus je snapt vast wel dat ik Polen bedoel. Ik was een hyperactief kind met een talent voor het oplopen van blessures in de speeltuin. Mijn ouders stuurden me naar veel extra lessen, zoals gymnastiek en voetbal. Toen ik elf was, moest ik kiezen tussen twee professionele sportscholen: de zwemschool of balletschool. Hoewel ik helemaal geen meisje-meisje ben – met mijn snowboard en skatebroek – heb ik toch voor de roze tutu gekozen. Na zes jaar begon ik te rebelleren, verfde ik mijn haar pompoen-oranje en stopte ik met de balletschool. Ik ging naar een normale school in Poznan en volgde extra danslessen. Dankzij mijn dansleraar belandde ik bij Codarts Dansacademie in Rotterdam en begon mijn serieuze avontuur met dans opnieuw. Nu ben ik een gelukkig lid van PDC 4, met een ernstige liefde voor adrenaline, panda’s, zonnebrillen en kussens.


Milan Schudel

Milan PDC

Mijn naam is Milan Falco Schudel, met de nadruk op Falco. Deze vogel ontvluchtte al op jonge leeftijd de middelbare school. Flapperend als een kolibrie zonder bestemming, vloog ik naar MBO ‘Sport & Bewegen’, waar ik mijn vleugels neerstreek. Ik richtte mijn veren op de dans en ik zette mijn klauwen in Tilburg, waar mijn verbale diarree werd omgezet naar een scherpe bek en waar ik leerde met focus te kijken. Nu hinkstapspring ik door het universum, laat de zwaartekracht voor wat het is en probeer ik er achter te komen wat voor vreemde vogel ik ben.


Manuel Paolini

Manuel PDC

Leuk je te ontmoeten! Ik ben Manuel. Ik heb een Spaanse naam. Ik hou niet van koffie en ik haat het om naar het strand te gaan, ook al kom ik uit Italië. Omdat ik een nep-Italiaan ben werd ik door de Republiek in een doos naar het wilde noorden in ballingschap gestuurd. Ik begon een pelgrimstocht die me naar Florence bracht en op een of andere manier belandde ik bij de Rotterdamse Dansacademie. Ik was 15 jaar toen ik mijn eerste dansles had in mijn kleine stad aan de Adriatische kust. Mijn dansleraar vroeg me of ik serieus wilde dansen of dat ik wilde dansen om plezier te hebben. Ik antwoordde: “Ik dans om plezier te hebben.” Nu ik verhuisd ben van Rotterdam naar Guyandroningen, om onderdeel te worden van de Poetic Disasters Club, zou mijn antwoord op die vraag te zijn: “Ik dans om plezier te hebben.” Mijn enige filosofie is dat je belangrijke dingen voor de lol moet doen… Ik neem alleen mijn Playstation, eten en bordspellen serieus.


Agnese Fiocchi

Agnese PDC

Eigenlijk wilde ik filosofie studeren; maar via een choreograaf kwam het verleidelijke voorstel om in Rome – ver van huis! – dans te gaan studeren. Zo is het allemaal begonnen. Rome bleek echter nog te dicht bij huis. Daarom deed ik auditie voor ArtEZ Dansacademie in Arnhem en zo belandde ik in de Nether(far)lands. Je kunt je voorstellen hoe blij ik was om toe te treden tot de PDC en nog meer kilometers afstand toe te voegen (nu al min of meer 1348 kilometer!). Ik hou natuurlijk wel heel veel van mijn familie. Ook heb ik een zwak voor dieren: als ik met pensioen ben, ga ik een opvangcentrum openen en optreden voor koeien en schapen en konijnen en andere harige wezens. Ik ben mijn plan al een beetje aan het uitvoeren, want toen ik aankwam in Groningen heb ik op mijn eerste dag een zwarte klein katje gered van de straat.


Patrick de Haan

Patrick PDC

Ik ben geboren naast Groningen, namelijk in Friesland, en ben daar begonnen met stijldansen. Het viel me op dat er weinig jongens waren en aangezien ik niet zo goed met vrouwen kan praten, was ik blij dat ik in ieder geval wel met ze kon dansen. Nadat ik door het dansen een vriendin had gescoord, had ik er eigenlijk niet veel zin meer in. Het was vooral in een penguin-smoking een beetje trucjes doen voor andere mensen, dus ik besloot auditie te doen voor de Moderne Theaterdans opleiding in Amsterdam. Dit beviel me veel beter: ik kon gewoon doen wat ik wilde en in mijn derde leerjaar deed ik dan ook auditie voor de PDC. Dus geen partner meer, nog wel trucjes maar dan zonder penguin-smoking deze keer.

Harold Luya

Harold PDC

De naam is Harold Luya. Mijn vrienden noemen mij Harold maar jij mag me gerust Harold noemen. De mensen die mij op deze wereld hebben gekregen, genaamd mijn ouders, komen allebei uit Congo maar op een of andere manier ben ik opgegroeid in Leiden. 13 jaar was deze gozer toen hij begon met dansen op de Leidse Balletschool omdat ik toch geen andere keuze meer had. Het was altijd voetbal of dansen voor mij en nadat mijn voetbaltrainer tegen me zei dat ik moest stoppen met voetbal omdat ik twee linkervoeten heb (ik kon niet voetballen) ben ik over gegaan naar het dansen. Omdat het dansen toch zo goed ging en ik niet meer stil kon blijven zitten, besloot ik maar naar de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten te gaan en me daar in dans verder te ontwikkelen. Gebikkeld, gelachen, en nog eens gebikkeld en nu ben ik een van de 7 mooie dansers van PDC 4. Ik ben heel erg gelukkig dat ik bij de Club hoor en als je mij niet gelooft dan kom je maar naar een, twee of drie voorstellingen.

Deelnemer vierde seizoen (2015-2016)


Voor de PDC-productie ‘Kaspar’ zijn deze drie muzikanten toegevoegd aan de cast:


Judith Döhn

image (1)

Ik ben opgegroeid met alleen maar muziek om mij heen dus ik had niet echt een keuze… Toen ik zes was zag ik een viool en dacht: dat is het! Maar wat weet je als je zes bent? Ik wilde eigenlijk veel meer dan dat. Bijvoorbeeld gek op harde techno beats dansen en de hele wereld zien! Daarom ging ik na school eerst een jaar in Mexico reizen en daarna in Berlijn om daar van de elektronische muziek te genieten en hulpverlener te worden. Maar zo sociaal was ik toch niet. Ik wilde liever gekke dingen doen, kunst en muziek maken. Maar klassieke viool studeren? Nooit! Dus ging ik naar Nederland Jazz en Pop Muziek studeren en van mijn beste vriend het effectboard jatten. Sinds ik daarmee uit mijn viool de gekste geluiden kan halen ben ik toch heel blij met de keuze van toen. Van Reggae, Pop, Electro en Jazz tot het theaterpodium. Hier heb ik mijn grootste liefde voor ontdekt. Muziek maken wordt voor mij alleen maar intenser door de samenwerking met andere disciplines. Door PDC kan ik me hierin helemaal uitleven!


Élénie Wagner

image (2)

Ik ben Élénie. Geboren in Nederland, opgegroeid in Duitsland met familie in Engeland en een Griekse naam. Mijn ouders zijn muzikanten en verhuisden toen ik één was naar Duitsland omdat er geen werk was in Nederland. Ik ben opgegroeid in een veel te klein dorpje met alleen maar boerderijen en kinderen die op zondag niet buiten mochten spelen. Ik verveelde mij zo erg dat ik vaak aan het gillen was. Al gauw was ik beroemd in het dorp om mijn luide stem (In het Duits: ‘Die Sirene’) en besloot er iets mee te doen. Via de geslaagde poging van mijn ouders om naar een grotere stad te verhuizen, ging ik, na het Duitse gymnasium met veel opstand en kritiek te hebben afgesloten, uiteindelijk toch naar mijn geboorteland terug om daar aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten Muziektheater te studeren. Tijdens deze vier jaar heb ik alles in me opgezogen wat te maken heeft met de stem, performance, taal en muziek. Ook ben ik als stage naar Nepal in Kathmandu geweest en heb daar mijn grootste droom vervuld: een olifant aaien. Nu ben ik een trots lid van de PDC en mag zoveel gillen, zingen, muziek maken en componeren als ik maar wil.


Andy Smart

image

Mijn naam is Andy Smart. Ik ben een interdimensionale, van-vorm-veranderende, anime princess, teruggestuurd in de tijd om te helpen met het helen en transformeren van de planeet, door het delen van mijn kennis van de interdisciplinaire kunsten. Ik ben een verhalenverteller en een avontuurlijke duizendjarige, zoekende naar andere soortgelijke gelijkgestemde heksen en tovenaars. Ik ben geboren in de Verenigde Staten, maar heb de afgelopen vijf jaar in Nederland gewoond en gewerkt als freelance performancekunstenaar. Van moderne danser, naar MC, en mystieke illustrator, blijf ik mijn talenten volgen, in nastreving van mijn persoonlijke waarheid en geluk. Ik studeerde aan het SUNY Purchase Conservatory of Dance in New York, en ontving daar mijn diploma. In 2011 begon ik mijn Europese avonturen door een extra studiejaar aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Het zijn vijf vreemde, dubbelzinnige jaren geweest in Nederland, maar het is een hoofdstuk uit mijn leven waarin ik het meeste heb geleerd over draken doden en het toejuichen van de kinderlijke geest in mezelf. Het is mijn doel om zo te werken en te creëren dat het een authenticiteit weerspiegelt die andere mensen kan helpen waarachtige en krachtige aspecten van hun eigen karakter te ontdekken.


DERDE SEIZOEN (2014-2015)

5 danseres: Leire Otamendi Albisu, Malou Kaaijk, Alessandra Orzati, Nik Rajsek, Patrick Schmatzer.

Stukken: Mechanical Ecstasy met Club Guy & Roni, van Guy Weizman en Roni Haver (op clubtour in Paradigm Groningen, Stadsschouwburg Amsterdam, Lux Nijmegen en Oosterpoort Groningen);  Niemandsland van Roni Haver en Karin Noeken (schoolvoorstellingen en Oosterpoort Groningen), ‘De vonk’ met Club Guy & Roni, van Guy Weizman en Roni Haver (Festival Classique, Hofvijverconcert Den Haag).


TWEEDE SEIZOEN (2013-2014)
6 dansers: Davey Bakker, Ada Daniele, Arad Inbar, Maxime Landstra, Courtney Robertson, Victor Rottier.

Stukken: offending the audience van Hendrik Aerts en Adam Peterson (in Grand Theatre Groningen, Korzo Den Haag, Festival De Parade en Julidans), Niemandsland van Roni Haver en Karin Noeken (schoolvoorstellingen en De Nieuwe Kolk Assen en Oosterpoort Groningen), dansfilm The Mirror van Gijs Kerbosch en Guy Weizman (inclusief optreden Cinedans, EYE Amsterdam), Gift for Infinity van Guy Weizman (Met NNO, WERC Collective en Jan Klug op Academieplein Groningen), Alpha Boys van Guy Weizman en Roni Haver (Rusland tour en Stadsschouwburg Groningen).


EERSTE SEIZOEN
7 dansers: Jordan Achiano, Karen Brinkman, Jamie de Groot, Amy Josh, Salim Ben Mammar, Federica Rizzo, Courtney Robertson

Stukken: Deleted Scenes van Roni Haver, Motiv(n)ation van Edan Gorlicki | Performances: De Nacht van Kunst & Wetenschap | Terug naar het Begin, Appingedam | Motel Mozaïque | Parade Den Haag, Rotterdam

Vrije lessen

5 EURO PER LES!

Rooster tweede seizoen (vanaf december 2016).

Adres: Akkerstraat 97A, 9717 KZ. Aanbellen bij bel 97A.

PDC@CLUBGUYANDRONI.NL

 

DINSDAG

19:00-20:15 – STRETCHING – Tatiana Matveeva

 

WOENSDAG

19:00-20:15 – POP CULTURE – Andy Smart

 

DONDERDAG

18:30-19:45 – BALLET – Manuel Paolini